Marjane segadik besee, punaveini & sidrunikreemiga

 

Mitte miski ei hüüa rohkem “Suvi”, kui seda on maasikad. Kasutagem siis seda aega maksimaalselt ära ja valmistagem mõni hõrk magustoit. Britt Paju koostas selle taljesõbralikuma versiooni kuulsast Eton Mess magustoidust, kus troonib maasikate kõrval ka vahukoor. Meie igatahes plaanime seda suvistel koosviibimistel veel ja veel valmistada!

 

 

Kogused arvestatud neljale inimesele.

Besee jaoks:

2 munavalget
100 g suhkrut

 

700 g Kreeka jogurtit
500 g maasikaid või punaste marjade segu (nt maasikad, mustikad, vaarikad )
2 sl suhkrut
4 sl punast veini
4 sl sidrunivõiet (nt Robertson’s sidrunivõie)

Mündi- või melissilehti kaunistamiseks

Tee nii:

Kuumuta ahi 150 kraadini. Vahusta munavalged ja lisa järk-järgult suhkur, kuni tehib tihke ja läikiv segu. Jaga segu kuhjaga supilusikatäite kaupa küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase 10 minutit 150 kraadi juures küpseda, seejärel alanda kuumus 120-ni ja küpseta veel 1 tund. Lase jahtuda.

Tükelda marjad ja sega tuhksuhkru ning veiniga ja lase mõni minut seista. Sega ettevaatlikult, kuni suhkur on sulanud. Nõruta sõelal, kuid jäta marjadest nõrguv vedelik alles.

Sega külm jogurt sidrunikreemiga, lisa pooled marjadest ja murra tükkidena sisse pool beseekogusest. Sega läbi ja jaga magustoidukaussidesse. Peale tõsta järele jäänud marjad, lisa pisut marja-veinivedelikku ja pudista peale beseed. Lisa piparmündi- või melissilehti ja serveeri kohe.

Nipp!
Ajapuuduse korral saad siin kasutada ka valmisbeseed – siis valmib magustoit vaid minutitega. Arvesta ühe peopesa suurune besee inimese kohta.