Retseptisoovitus: kuldse jumega maisivahvlid

 

Pühapäeval on emadepäev! Samuti on nädalavahetuse hommikud ju ideaalne aeg, mil perele midagi küpsetada. Seetõttu on ainuõige need kaks toredat sündmust ühendada ning valmistada mõnusaid vahvleid!

 

Tegelikult serveeritakse seesuguseid maisivahvleid mõne toitva lihahautise või praekanaga. Samas võib kuhjata peale aga kõike meelepärast – kui on soov magusa järele, krooni vahvlid jäätise, moosi, pähkli- ja halvaapuruga. Kimbutab ent soolaseisu, valmista vahvlitele kaaslaseks praemuna koos peekoni ja riivjuustuga.

Foto ja retsept Ragne Värk

 

Kuldse jumega maisivahvlid

Kogus: 15 tk
3 dl maisijahu
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl suhkrut
1 tl soola
2 dl piima
2 sl toiduõli
2 muna
2 dl õlut

Sega kuivained omavahel. Vispelda vahule piim, õli ja munad ning lisa segades kuivainetele. Sega ühtlaseks ja kalla juurde õlu. Lase taignal enne vahvliraudade vahel küpsetamist seista vähemalt 5 minutit.

Nipid:
X Võid kasutada nii heledat kui ka tumedat õlut. Viimasel juhul jääb taigen pisut intensiivsema õllemaitsega.
X Taigna saad valmis teha 1–2 päeva enne küpsetamist ja hoida külmkapis.
X Nende pannkookide valmistamiseks vajad paksude vahvlite küpsetamise masinat!

 

Retsept pärinevad raamatust “Pannkoogisahver ehk jalutuskäik mummulisse pannkoogimaailma”, mis on müügil Stockmanni toidu- ja koduosakonnas!